Eurostars is een Europees programma dat financiële ondersteuning biedt aan hightech mkb-bedrijven voor marktgerichte innovaties. Het stimuleert internationale samenwerking en versnelt de toegang tot de markt door technische risico’s te verkleinen. Eurostars ondersteunt projecten zonder thematische beperkingen, zolang ze gericht zijn op civiele toepassingen. Deelnemers worden aangemoedigd om snel te groeien en hun ontwikkelings- en marktstrategieën te versterken. Met een sterke focus op R&D-intensieve activiteiten zijn deelnemers beter gepositioneerd om concurrentievoordeel te behalen.
Eurostars richt zich op innovatieve mkb-bedrijven die samenwerken met andere mkb’s, kennisinstellingen of grote bedrijven uit een ander Eurostarsland voor de ontwikkeling van nieuwe civiele toepassingen. Projecten moeten marktgericht zijn en technologische risico’s verminderen.
De eerste call van 2025 liep van 10 januari 2025 tot en met 13 maart 2025. De deadline van de tweede call is doorgaans in september maar is nog niet bevestigd.
Interesse in een van de subsidies of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, telefoon of e-mail.
We analyseren of het geplande project in aanmerking komt en onderzoeken de technische en commerciële haalbaarheid.
Na het doorspreken van het project verzorgen we – in samenwerking met u – zowel het projectplan als de projectbegroting. De subsidie kent een Europese en een Nederlandse component. In eerste instantie moet een projectvoorstel ingediend worden bij het Eurostars secretariaat in Brussel. Voor startups is een businessplan vereist. Na een positieve beoordeling van de internationale jury kan de nationale subsidie aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Na toekenning van de subsidie kunt u van start en helpen wij met de verslaglegging over de voortgang van het project.
Naast Nederland doen de volgende landen mee, Oostenrijk, België, Bulgarije, Canada, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.
MKB’s en kennisinstellingen kunnen tot 50% subsidie krijgen, terwijl grote bedrijven tot 40% kunnen ontvangen.
Nee, om samenwerking te stimuleren, mag geen enkele partner meer dan 70% van de projectkosten dragen.
Nee, projecten moeten zich echter richten op civiele toepassingen.
Projecten mogen niet langer dan drie jaar duren, anders komt het project mogelijk niet in aanmerking voor subsidie.
Interesse in een van de subsidies of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, telefoon of e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit.Lorem ipsum.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom subsidies via onze nieuwsbrief.
©2025 EIFFEL Subsidies - Alle rechten voorbehouden.