De SSEB subsidie is een belangrijke regeling van kracht tot en met 2027, met de mogelijkheid tot verlenging tot 2031. Deze subsidie is specifiek voor ondernemingen in de bouwsector die willen bijdragen aan de substantiële vermindering van stikstofuitstoot, met als doel een reductie van 60% tegen 2030. Door financiële ondersteuning te bieden voor de aanschaf, retrofit en innovatie van emissieloze bouwmachines en benodigde laadinfrastructuur, speelt de SSEB een cruciale rol in de bouwsector. De overgang naar een emissiearme bouwsector draagt bij aan duurzaamheid en milieuverbetering, terwijl het ook commerciële voordelen biedt door innovatie aan te moedigen en de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verkleinen.
De subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) is gericht op Nederlandse ondernemingen in de bouwsector. Deze ondernemingen moeten voldoen aan specifieke SBI-codes zoals vermeld in de Kamer van Koophandel in Nederland. De subsidie is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in het gebruik of de ontwikkeling van emissieloze bouwmachines en voertuigen en zijn primair gericht op het verminderen van stikstof-, CO2- en fijnstofuitstoot.
Aanvragen worden – afhankelijk van het type openstelling – beoordeeld op volgorde van binnenkomst of volgens het tenderprincipe.
Interesse in een van de subsidies of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, telefoon of e-mail.
Technische informatie ophalen om te bepalen of de investering voldoet aan de eisen.
Berekenen van de opbrengsten en het netto voordeel.
Onze consultants verzorgen in overleg met de klant de schriftelijk indiening van de aanvraag. Na afstemming en akkoord zorgen wij voor een correcte indiening bij de RVO.
Na indiening kan RVO aanvullende vragen stellen over het bedrijfsmiddel en aanvullende documentatie opvragen. Onze consultants begeleiden het gehele proces tot er een beschikking is afgegeven voor de indiening.
Maximaal 30% van de meerkosten tot € 300.000 per machine en € 1.000.000 per jaar.
Van 5 maart tot 31 oktober voor haalbaarheidsstudies en 5 maart tot 29 augustus voor experimentele ontwikkeling.
Ja, de steunintensiteit wordt met 10 procentpunten verhoogd.
Machines moeten een continu vermogen van 8 kW of hoger hebben.
Door documentatie te verstrekken die het gebruik in de bouwsector in Nederland bevestigt.
Interesse in een van de subsidies of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, telefoon of e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit.Lorem ipsum.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom subsidies via onze nieuwsbrief.
©2025 EIFFEL Subsidies - Alle rechten voorbehouden.